Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Όχι στην αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας

 Στην κινητοποίηση της ΕΙΝΑ για τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 6η ΥΠΕ συμμετείχε αντιπροσωπεία τoυ Δήμου Ερυμάνθου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή. Παρόντες ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Κουραχάνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των δύο εθελοντικών συλλόγων του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας.

Νωρίτερα συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου, το οποίο αποφάσισε:



Το Δημοτικό Συμβούλιο:

-Καταγγέλλει τη μετακίνηση των γιατρών, χωρίς να υπολογισθούν οι αυξημένες ανάγκες και τα κενά που δημιουργούνται, θέτοντας σε κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη

λειτουργία των δομών στον τομέα της Υγείας στην περιοχή του δήμου Ερυμάνθου.

- Στηρίζει τους επαγγελματίες της υγείας, που καταβάλλουν τα μέγιστα για την άσκηση των καθηκόντων τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε υποδομές, σε μέσα ατομικής προστασίας.

ΖΗΤΑ

• Την άμεση ανάκληση της Απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση των ιατρών από το Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και από το Κ.Υ. Ερυμάνθειας στο Γ.Ν. Ανατ. Αχαΐας-Ο.Μ. Αιγίου για την αποτροπή φαινομένων δυσλειτουργίας των εν λόγω δομών υγείας ΤΟΥ Δήμου Ερυμάνθου.

• Την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό όλων των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

• Να μην αποδυναμωθεί και να μην υπολειτουργήσει καμία δομή από τις δυο στην περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου.

• Από τις αρμόδιες αρχές του τομέα της υγείας να στηρίξουν και να αναγνωρίσουν την προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού που μοχθεί καθημερινά και προσφέρει τις υπηρεσίες του αδιάλειπτα, με πράξεις και αποφάσεις που δεν διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των δομών.

Ο Δήμος Ερυμάνθου είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κάθε ενέργεια διαμαρτυρίας κάθε φορέα που εκφράζει κοινό σκοπό και να προχωρήσει ακόμη και σε κινητοποιήσεις, εάν κριθούν αναγκαίες.

Ζητάμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, για να συζητήσουμε το παρόν αλλά και όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας των πολιτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου